link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

1 Aralık 2009 Salı

GDO değil doğrudan laboratuar ürünü et!

Türkiye'de GDO'lu ürünler tartışılırken, Hollanda'da bilim adamları yapay, yemeklik et ürettiler!

Hollandalı bilim adamları, son yaptıkları çalışmalar ile laboratuar koşullarında yenebilecek et üretmek yönünde çok önemli adımlar attılar. Canlı bir domuzdan aldıkları hücreleri, farklı hayvansal ürünlerle bir arada işleyen bilim adamları bu sayede canlı bir kas dokusu üretimini sağladılar. Üretilen yapay etin henüz tadına bakan olmadı ama bilim adamları yakın zamanda bu eti tamamen sağlıklı bir şekilde yenebilir hale getireceklerini umuyorlar.


Bu projenin ortaya çıkma nedeni ise yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına dayanıyor. Araştırmaya göre 2050 yılında bugünkü hayvansal gıda tüketiminin tam iki katına çıkacağı tespit edilmişti. Bugünkü koşullarda hayvansal gıda üreten merkezlerin, tüm dünyadaki metan gazı salınımının %18'inden sorumlu olması et tüketimini sadece insanların değil, dünyanın da sağlığı açısından bir tehlike olduğu anlamına geliyor. Bilim adamları bu yöntem ile üretilecek olan etin son derece sağlıklı ve doğa dostu olacağını, özellikle de üçüncü dünya ülkeleri için ucuz, sağlıklı et tüketimini arttırmanın en pratik yolu haline geleceğini düşünüyorlar.

(Buyrun burdan yakın...Zaten senelerdir domuz etini bir şekilde bizlere yediren insafsızlar artık cok daha fazla kar edecekler,ceplerini dolduracaklar demektir bu.Bu arada biz kaçıncı dünya ülkesiyiz acaba?)

Umit Oncel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder