link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

18 Kasım 2009 Çarşamba

Alternatif web tarayıcılar

Flock
Firefox üzerine kurulu olan ve daha çok sosyal ağ platformu için optimize edilen bir web tarayıcı olan Flock, sosyal ağlarda bulunan birçok özelliğe de içerisinde yer veriyor. Flickr, Twitter, Facebook, MySpace ve YouTube gibi portallarla entegre olarak çalışan Flock, bir blog editörüne, medya araç çubuğuna ve fotoğraf gönderimini sağlayan bir butona sahip.


Download:Flock


Green Browser
İsmine bakıp da aldanmayın. Green Browser'ın ne yeşil bir tasarımı var, ne de doğa dostu olma özelliği... Kullanıcıların ilgisini çekecek bazı önemli özelliklere sahip olan Green Browser, özel fare hareketlerini algılayabilirken, sekme, çoklu arama motorları, otomatik sayfa tazeleme gibi fonksiyonları da içeriyor.

Download:Green Browser


Browse3D
Web tarayıcınızı 3 boyutlu bir forma sokan Browse3D ile web sayfalarını üç boyutlu olarak dolaşabilme şansına sahip olabileceksiniz.




Download:Browser3D

uBrowser
Şekilden şekle kolayca girebilen uBrowser, Windows, Mac OS X ve Linux altında çalışabiliyor ve kullanıcılara Second Life'a benzer şekilde web tarayıcılarında sörf yapabilmesine imkan tanıyor.





Download:uBrowser

Maxthon
Maxthon'u diğer tarayıcılardan ayıran en önemli özelliği web sayfalarını fazlasıyla hızlı açabilmesi ve bookmark'ların yönetiminin son derece kolay olması. Anti-Freeze özelliğine de sahip olan Maxthon, böylece kilitlenme durumları söz konusu olduğunda kullanıcıların çalışmalarının kurtarılabilmesine imkan veriyor.

Download:Maxthon

xB Browser
Firefox üzerine kurulu olan xB Browser, Tor ağını kullanarak kullanıcıların gizliliklerini üçüncü gözlere karşı koruma altına alıyor. Kullanıcıların internet üzerinde bıraktığı izleri de temizleyen araç, cookie ve web geçmişi gibi bilgileri üçüncü gözlere karşı koruyor.




Download: xB Browser

K-Meleon
Daha çok eski bilgisayarlara yönelik olan K-Meleon, sistem kaynaklarını olabildiğinde az kullanan ve performansa olumlu katkıda bulunan bir araç.




Download: K-Meleon

Slim Browser
Firefox'ta görmeye başladığımız sekme fonksiyonu, Slim Browser'ı da oldukça kullanışlı bir hale getirmiş. Slim Browser, sekmeleri tekrar ölçeklendirerek onları gruplar halinde sıralayabiliyor ve bu grupları Groups menüsü altında kaydedebiliyorsunuz.


Download: Slim Browser

SpaceTime
Web tarayıcıyla sörf yapma konusunda kullanıcılara yeni bir bakış açısı getiren SpaceTime, sekmeler içerisinde birden çok sayfayı kullanıcılara sunmak yerine, bu sekmeleri 3D modelleme eşliğinde kullanıcılara sunuyor. Böylece üç boyutlu olarak istenilen sayfalar kolayca seçilebiliyor.

Download: SpaceTime

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder