link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

12 Kasım 2009 Perşembe

Windows kurulumundan sonra en temel ücretsiz yazılımlar

Her windows yüklemesinden sonra bilgisayara bazı temel programların kurulması gerekir. Gerekli programları kurduğunuz zaman windows çok daha dayanıklı hale gelecek ve güçlü olacaktır. Bu yazıda yeni windows işletim sistemi kurulmuş bir bilgisayara yüklenmesi gereken 25 ücretsiz yazılım yer almaktadır.

Bu programlar bilgisayarınızı daha güvenli ve daha sağlam hale getirecektir. Aşağıda alfabetik sıra ile programlara ulaşabilirsiniz.

1. Avira AntiVir Personal Edition



Bilgisayarınız için ücretsiz en iyi güvenlik çözümlerinden birisidir. Hem sabit diski hem de harici diskleri tarar. Taramayı özelleştirebilirsiniz.

indir


2. CCleaner



CCleaner ücretsiz sistem optimizasyonu, gizlilik ve temizlik aracıdır. Sisteminizden kullanılmayan dosyaları siler. Ayrıca internet geçmişini temizler. Ek olarak, tam özellikli kayıt defteri temizleyicisi içerir.

indir


3. Comodo Firewall



Comodo, Firewall Pro ile birleşmiş antivirüs programıdır. Bilgisayarlar için güvenlik duvarıdır.

indir



4. Digsby



Digsby, IM, e-mail ve sosyal ağ hesaplarınızı tek bir uygulama üzerinden yönetmenize izin verir. AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Facebook Chat, ve Jabber üzerinden tüm arkadaşlarınızla sohbet imkanı sağlar.

indir

5. DAEMON Tools Lite



Microsoft Windows için gelişmiş bir uygulamadır. En iyi optik medya emülasyonudur. DAEMON Tools ile fiziksel olarak CD/DVD/HD DVD/Blu-ray disklerini sanal disklere dönüştürebilirsiniz yada disk imajı ile sabit sürücünüz üzerinden direk çalıştırabilirsiniz.

indir

6. Everything search engine



Bu küçük yazılım ile çok hızlı bir şekilde arama yapabilirsiniz. Eş zamanlı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

indir




7. Firefox



Firefox web tarayıcısı hızlı, daha güvenli ve tamamen kişiselleştirilmiş şekilde sörf etmenin en iyi yoludur. Tam özellikle web tarayıcısıdır. Pop-up engelleme, sekme, google arama ile bütünleştirilmiş, sade gizlilik denetimi gibi gelişmiş özelliklere sahiptir.

indir

8. FileZilla



Bu ücretsiz açık kaynak ftp uygulamasıdır.

indir

9. Flash Player (Adobe)



İnternete bağlı bilgisayarların yaklaşık %98'i üzerinde bu yazılım bulunmaktadır. Flash Player 3d efektler, özel filtre ve efektler, gelişmiş metin desteği ve daha fazlasını içermektedir.

indir


10. Flashget



Hızlı bir dosya indirme yöneticisidir. İndirilen dosyayı yönetme imkanı sağlar.

indir

11. Foxit Reader



Kolayca ve hızlı bir şekilde pdf dosyalarını okumak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir yazılım.

indir





12. Google Chrome



Google Chrome, gelişmiş teknoloji ile minimal tasarımı birleştiren hızlı, güvenli, kolay kullanımlı web tarayıcısıdır. Adres çubuğuna dilediğiniz kelimeye yazarak öneri alabilirsiniz.

indir




1 yorum:

  1. Bütün programlar çok güzel gerçekten paylaşım için teşekkürler abicim...Ama virüs programı olarak antivir yerine avg kullanmak daha sağlıklı...Ama antivir de kötü demiyorum

    YanıtlaSil