link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

15 Aralık 2009 Salı

Şikayet Kutusu Çöp Dolu!

İnsan Hakları Şikayet kutusunda şikayet dışında her şey çıkıyor....

Sakarya'da şehrin en işlek cadde ve sokakların başlarına yerleştirilen İnsan Hakları Şikâyet Kutusu'ndan, insan hakları ihlalinden çok sigara izmaritinden kürdana, gazete parçalarından imzasız küfürlü yazılara kadar her şey çıkıyor.

Sakarya Valiliği İnsan Hakları Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre, İnsan Hakları Şikâyet Kutusu'na insan hakları ihlallerinden çok çöp kutusu olarak kullanılıyor. Dikkat çekmesi ve kolayca fark edilmesi için tarihi Osmanlı evleri şeklinde tasarlanan ve şehrin 7 noktasına yerleştirilen kutular her ay düzenli olarak açılıyor. Kutulardan çıkan toplam 10 yakın şikâyetten sadece 1-2 tanesi insan haklarıyla ilgili şikâyetlerden oluşuyor.

İnsan hakları ihlalleri konusunda mağdur vatandaşların şikâyetlerini ilgili kurumlara kolayca ulaştırabilmeleri için konulan İnsan Hakları Şikâyet Kutusu'ndan daha çok şahıslara ve kurumlara yönelik imzasız küfürlü mektuplar, sigara izmariti, gazete parçaları, kürdan, sakız atıkları gibi küçük çöp parçaları çıkıyor. Kurul ad, soyad, adres ve telefonu bulunmayan şikâyetleri genelde dikkate almıyor. Kutudan çıkan iş istekleri ise İş-Kur'a yönlendiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder