link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

11 Aralık 2009 Cuma

Yönetmene göre tam 4 kez izlenecek bir film AVATAR


"Avatar" filmi daha şimdiden rekor kıracağa benziyor….500 milyon dolarlık bütçesi ile bugüne kadar çekilen en pahalı film olan, yapımı 14 yıl süren ve çekilmesi için başta görsel efekt olmak üzere birçok dalda onlarca icat yapılan Avatar, tüm dünya ile birlikte 18 Aralık’ta Türkiye’de de vizyona girecek..


Dünya Titanik, Terminatör, Alien gibi büyük filmlerin ünlü yönetmeni James Cameron’un son filmi “Avatar”ı bekliyor. 500 milyon dolarlık bütçesiyle dünyanın en pahalı filmi olan Avatar, üç boyutlu olması ve kullanılan görsel efektler nedeniyle, “sesli ve renkli filmlerin” sinema endüstrisinde yaptığından daha büyük bir devrim yapacak .

Avatar Filmi hakkında kısa bilgiler……

* Yapımcı Fox’a göre filmin maliyeti, 387 milyon dolar. 237 milyon doları, yapım, 150 milyon doları ise tanıtım. Ancak endüstri uzmanlarına göre maliyet, yönetmen Cameron’un tekrar çekimleriyle 500 milyon dolara çıktı.

* Cameron’a göre, insanlar filmi 4 kez izleyecek. Önce meraktan, sonra gördüğünü düşündükleri şeylerin gerçekten görüp görmediklerini anlamak için, üçüncü kez eğlenmek için, dördüncü kez ise son kez görmek için.

* Amerikan film endüstrisinde şimdi konuşulan tek şey, filmin kâr edip etmeyeceği. Yorumcular Titanic’i yerin dibine vurmuştu. Ancak 200 milyon dolarlık film, 1.1 milyar dolar ile hasılat rekoru kırdı ve 11 Oscar kazandı.

* Oyuncak firması Mattel, Avatar’ın oyuncakları için on milyonlarca dolarlık antlaşma imzaladı. Coca-Cola, tüm dünyada 140 milyon kutu kolayı Avatar şeklinde boyadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder