link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

15 Ocak 2010 Cuma

Online Otel Rezervasyonu Sistemi ORS




Otellerde online rezervasyon ve satış işlemlerinin tek bir merkezden yürütülmesini sağlayan ORS sistemi, Türkiye’nin en kapsamlı online ve gerçek zamanlı otel rezervasyon sistemi olarak biliniyor.Tüm detaylar bu yazıda...



Otel rezervasyon sistemleri, gerçek zamanlı olarak kullanılan ve internet üzerinden müşterilerin otel rezervasyonlarını yapmalarını sağlayan akıllı bir sistemdir. Kısaca, ORS olarak tanımlanır. Türkiye Turizm Otelcilik Sektöründe giderek artan bir oranla kullanılmaya başlanan bu sistem, tüm otel işletmelerinin işini oldukça kolaylaştırmıştır. Türkçe, İngilizce, Almanca olmak üzere üç farklı dilde ve TL, €, $, £ olmak üzere dört farklı para biriminde ödeme yapma imkanı sağlayan bir altyapı ile tasarlanan bu sistem, farklı şehirler ve oteller için kullanılmaktadır.

Bu sistem ile, yetkili kişiler, müşteriler tarafından yapılan tüm rezervasyonları, internetin mevcut olduğu her yerden görebilir, takip edebilir, gerekli değişiklikleri yapabilir ve raporlayabilirler. Detaylı bilgiler arasında; Otel, fiyat, transfer, rezervasyon, acenta, oda tanımları, reklam, rent a car gibi bilgiler bulunmaktadır.

Türkiye’deki en kapsamlı online ve gerçek zamanlı otel rezervasyonu sistemi olan ORS, diğer rakiplerine nazaran daha farklı avantajlar barındırmaktadır. Oteller, ister kendi web sitelerinde, isterlerse diğer web sitelerdeki oda fiyatlarını gerçek zamanlı olarak güncelleyebilmekte ve yapılan rezervasyonları görebilmektedirler.

Otelin online rezervasyon veya satış işlemleri için müşteriler, kredi kartlarını kullanabilmektedirler. Bunun için, oteller ise bankaların kendilerine vereceği sanal pos veya ORS ön provizyonu kullanmaktadırlar. Müşterilerin, kredi kartlarını kullanarak yapacakları online alışverişin mümkün olduğunca güvenli olmasını sağlamak için, Secure Socket Layer şifrelenmesinin adaptasyonu sağlanmış, bunun için Global Sign ile anlaşma yapılmıştır. Müşterilerin internet üzerinden satın alma işlemlerini taksitle gerçekleştirebilmeleri de mümkündür.

Web tasarım bilgisi gerekmeden bu sistem kullanılabilir ve otelin kendi web sitesine ya da link verilmiş diğer sitelere, yapılan değişiklikler anında yansıtılabilir, bunun için gerekli değişiklikler kolaylıkla yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder