link rel="stylesheet" href="css/videobox.css" type="text/css" media="screen" />

13 Ocak 2010 Çarşamba

Online Saldırılar ABD Web Sitelerini Vurdu


Son günlerde, ABD ve Güney Kore web sitelerine yapılan saldırılar, her iki ülkeyi de alarma geçirdi.


Yaklaşık olarak 50,000 kontrolü ele geçirilmiş bilgisayarın, ABD hükümet web sitesine karşı bir savaş açtığı ve ABD ve Güney Kore için problem oluşturmaya başladığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan saldırılar, güvenlik uzmanlarının belirlemelerine göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun web sitesini etkiliyor. Hükümdetin diğer bazı web siteleri de hedeflenmiş bulunuyor. Bu web sitelerinin içinde ABD Hükümeti Ulaştırma DOT web sitesi de bulunuyor.

DOT tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren, DOT’a yönelik saldırılar bulunuyor ve bu saldırıların önlenmesi için, ABD Bilgisayar Acil Hazırlık Ekibi ile çalışıldığı belirtiliyor.

ABD Hazine Departmanından yapılan açıklamaya göre, Hazine’nin de Web sitesi birçok saldırıya uğramış. Yaşanılan etkinin aşılabilmesi için, hizmet sağlayıcı ile çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Çoğunlukla ABD ve Güney Kore web sitelerinin hedeflendiği, saldırı yapılan listenin içerisinde Amazon ve Yahoo’nun da hedef olarak bulunduğu açıklanıyor.

Bu saldırıların, Güney Kore web sitelerinde daha çok etkisi oldu. Geçtiğimiz Çarşamba günü bazı web sitelerinin uğradığı saldırılar sonucu kapanması, ülkede baş haber olarak yayınlandı. Güney Kore’deki web sitelerine saldırılar, ABD web sitelerine yapılan saldırılarından sonra, Salı günü başlamıştı.

Güney Kore’ye yapılan saldırılar, elektronik banka sitelerini etkiledi. Bu bankalar: Korea Exchange Bank, Shınhan Bank ve NongHyup Bank olarak belirtiliyor. Ayrıca ABD Kore Askeri web sitesi de çökertilen siteler arasında bulunuyor.

DDoS saldırılarının bilinen ve alışıldık saldırılardan olduğu, ancak bu haftaki saldırının bazı farklı noktaları bulunduğu belirtiliyor. Bu noktalardan bazıları, botnet cod’unun tibik antivürüs savma teknikleri kullanmadığı ve profesyonel kişiler tarafından yazılmadığı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder