22 Mart 2010 Pazartesi

bebişler... :)



 

19 Mart 2010 Cuma

amaniiiiiiiiiiiin...:)



 

Mama mama mama :)



 

Nasıl yani?




 

18 Mart 2010 Perşembe

1 Nisan'dan itibaren Kontör Devri bitiyor

Turkcell HazırKart müşterileri 1 Nisan'dan itibaren kontör yerine TL'ye geçiyor. TL'ye geçiş için hazırlıklarını tamamlayan Turkcell, müşterilerine kolay ve rahat bir geçiş sunmayı hedefliyor.

Turkcell, kontörden TL'ye geçiş için hazırlıklarını tamamladı. Turkcell, 26 milyon HazırKart'lı müşterisinin kontörden TL kullanımına kesintisiz, kolayca ve aynı anda hızlıca geçebilmesi için tüm ekipleri ve altyapısını geçişe hazırladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar ile 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren tüm mobil operatörler kontör yerine TL'ye dayalı tarifelendirme sistemine geçecek. GSM operatörleri bu tarihten itibaren tüm tarifelerde, kampanyalarda ve reklamlarda hizmet birim ücreti olarak; ses, SMS ve tüm diğer hizmetler için kontör yerine TL ya da kuruş kullanacak. Ön ödemeli hat kullanıcıları geçiş sonrasında eskiden kontör yükledikleri kanallardan TL kart yükleyerek kullanabilecek. Müşterilerin 1 Nisan tarihine kadar kullanılmamış kontörleri, değer kaybetmeden BTK'nın onayladığı birim fiyat üzerinden hesaplanarak TL'ye çevrilecek ve hesaplarına yüklenecek. Geçişten önce TL kart ve tarife fiyatları Turkcell müşterilerine duyurulacak.

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Turkcell'de müşteri memnuniyetini sağlamak için müşterilerine kalan kontör bilgisini şu anda da verdiklerini, kontörden TL'ye geçişle birlikte zorunlu olacak bu bilgilendirme ile tüm mobil operatör müşterilerinin yaptıkları her görüşme sonunda aldıkları hizmetin kullanım tutarını ve hesaplarında kalan TL tutarını görebileceğini belirtti. Develioğlu ayrıca, "Müşterilerimiz 1 Nisan'dan itibaren ayrıca başvuru yapmak ya da tarife değişikliği yapmak zorunda kalmadan hayatlarına devam edebilecek ve Turkcell'in sunduğu avantajlardan yararlanabilecekler. Turkcell olarak, en kaliteli, yenilikçi hizmet ve ürünleri, en geniş kapsamayla müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Kontörden TL'ye geçiş hakkında kısa kısa...

1. Tarife ve kampanyalarda bugün kontör yükleyerek aldığınız avantajlardan 1 Nisan sonrası TL kartları yükleyerek yararlanmaya devam edebilirsiniz, tarife değişikliği yapmanıza ya da yeni bir tarife için başvurmanıza ve aboneliğiniz olan diğer servisler için ek bir işlem yapmanıza gerek olmayacak.
2. Bugün kontör yükleyebildiğiniz kanallardan TL kartlarını da yükleyebileceksiniz.
3. Artık kontör yerine geçen yeni TL kartını yine bugün kontör yükleyebileceğiniz kanallardan satın alarak, bu TL kartının içinde bulunan miktarını hattınıza yükleyebilecek ve hattınızda TL bakiyesi göreceksiniz.

4. Konuştukça, SMS attıkça ya da başka bir hizmet ile bu TL bakiyesinden harcama yapacak ve kalan tutarı her hizmet sonrası ekranınızda görebileceksiniz. BTK kurul kararı gereği bu bilgileri tüm müşterilere iletilecek. Bu bilgileri almak istemeyen müşteriler çağrı merkezimiz kanalı ile bu bilgilendirmeyi iptal edebilirler.
5. Bayilerde halen mevcut olan kontör kartlarını TL geçişi sonrası da satın alabilirsiniz. Bu kartların 31 Mart 2010 tarihinde geçerli tavsiye edilen satış fiyatı TL tutarı olarak hattınıza yüklenecek. Örneğin 150 kontör kartı satın aldığınızda 31 Mart 2010 tarihinde geçerli tavsiye edilen satış fiyatı olan 31 TL hattınıza yüklenecek.
6. Kontörde olduğu gibi yine yükleme miktarına bağlı avantajlar olacak. Tek seferde daha fazla yüklemeye daha uygun tarife ve kampanya avantajından faydalanabileceksiniz.
7. 1 Nisan itibariyle cebinizdeki kontörler BTK tarafından onaylanan birim fiyat üzerinden hesaplanacak ve kontörleriniz değer kaybetmeden hattınıza TL olarak yüklenecek.
8. Kampanyalardan kazandığınız hediye kontörler 1 Nisan'da değer kaybetmeden TL olarak hattınıza yüklenecek.
9. TL ile belirtilen tarife ve kampanya fiyatlarına KDV ve ÖİV dahildir.

www.turkcell.com.tr

Basın bülteninden derlenmiştir

Yüksel Kolesterol İçin Bitkisel Öneriler

Tıpkı Yüksek Tansiyonda olduğu gibi Kolesterolümüzü de beslenme rejimleri ve sosyal hayattaki ufak değişiklikler ile kontrol altında tutabiliriz. Kolestrolü mumumsu bir yağ tabakasının damarlarda plakalar oluşturarak damarı tıkaması ve kalp krizine sebebiyet vermesi olarak tanımlayabiliriz. Normal kolesterol değeri bir desilitre kanda 200 mg' dır. Bu seviye sınır olarak kabul edilir. Kolesterol değerinizi bu değerin altında tutmak kalp sağlığı açısından hayati önem taşımaktadır.

Yapılan araştırmalar 150 ve altı değerdeki kolesterol seviyelerinin karaciğer kanseri, Akçiğer hastalıkları ve bazı felç türlerinde ölme riskini azalttığını göstermiştir.

İki çeşit kolesterol vardır. Kalp krizi riskini artıran kötü kolesterol LDL-low-density lipoproteins ve kötü kolesterolü dengeleyen iyi kolesterol HDL-high-density lipoproteins

Kolesterol değerimizi dengeleyen bazı bitkileri ise şöyle sıralayabiliriz:

Havuç: Havuç petkin lifleri bakımından zengin bir kaynaktır. Petkin bakımından zengin diğer kaynaklar arasında elma ve turunçgilleri sayabiliriz. Bu yiyecekleri hergün tüketmeye çalışın. Portakal yiyecekseniz kabuğundaki beyaz tabakadan da birkaç ısırık alın.

Fasulyeler: Yüksel oranda lif içerirler ve yağ oranları düşüktür. Bu yüzden iyi birer kolesterol düşürücüdürler. Fasulyeler aynı zamanda kolesterolü düşürmeye yardımcı olan lesitin de içerirler.

Kereviz: Yapılan araştırmalar Kereviz suyunun total kolesterol ve LDL yi öneli ölçüde düşürdüğünü göstermiştir.

Sarımsak ve Soğan: Tıpkı Yüksek Tansiyonda olduğu gibi bu besinler Kolesterolü düşürmede de oldukça etkilidir.

Zencefil: Yapılan araştırmalar bu bitkinin de kolesterolü düşürdüğünü göstermektedir.

Kuruyemişler: Kuruyemişler içerdikleri faydalı yağlar sebebi ile kalp sağlığı ve dolayısıyla kolesterol içinde faydalıdır.

Susam: Susam kan dolaşımına karışıp buradaki kolesterolün dışarı atılmasına yardımcı olan fitosterol adlı bileşiği bol miktarda bünyesinde barındırır.

Kalp Dostu Aşk

Her ne kadar platonik aşkın kalbi yorduğu düşünülsede aslında platonik aşk kalbe iyi geliyor. Daha doğrusu aşk bir bütün olarak kalbe iyi geliyor. Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez 14 Şubat Sevgililer Gününde ilginç bir yazı kaleme almış ve aşkın kalp sağlığına etkileri hakkında bilgi vermiş.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bypass hastalarına 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel, kalp sağlıkları için önerilerde bulundu.

“14 Şubat gerçek aşkın olduğu kadar kimileri için platonik, kimileri için de karşılıksız aşkların da hatırlandığı bir gündür.

Platonik aşk, sanıldığı gibi kalbi yormaz. Aksine kalbi rahatlatır. Ancak reddedilen aşk yani kırılmış olan bir kalp, adrenalin deşarjına neden olduğundan kalbimizi de beynimizi de rahatsız eder.

“Aşık olmak kalbe iyi gelir. Bypass olan herkese aşık olmak serbest ama ölçüsünü kaçırmamak şartı ile. Bypass ameliyatı olanlara önerim, öncelikle eşlerine aşık olmaları ve 14 Şubat’ta da eşlerine aşklarını tazelemeleri.”

Kalp sanıldığı gibi ‘bir tane’ değil
Tanrı vücudunuz için önemli olan bütün organlarımız çift yaratmıştır. Akciğer, böbrek, göz gibi… Acaba tanrı bu kadar önemli bir organımızı neden tek yaratmıştır? Ama kalp sanıldığı gibi tek organ değildir. Bir tanesi bedenimizde olan, bizim için çalışan, dakikada 5-7 lt kan pompalayan, bizi ayakta tutan, fiziksel yaşamımızı sağlayan kalbimizdir. İkincisini ise tanrı karşı cinsten birine vermiştir ve “Gidip arayın bulun” demiştir. İşte 14 Şubat tanrının bizim için bağışladığı ikinci kalbi arayıp bulmamız için özel bir gündür. İkinci kalp her zaman birinci kalbi tamamlayandır. Eğer ikinci kalp huzursuz, hırçın ve stres dolu ise sizin kalbiniz de stres dolu olacaktır. Stres dolu olan bir kalp sağlıklı çalışamaz, çabuk yorulur ve hastalıklara açık olur. O nedenle siz ikinci kalp iseniz, birinci kalbi üzmeyin ve onun mutlu olması için çaba gösterin. Bu her iki cins için de geçerli. Bir başkasının ikinci kalbini taşıyorsanız, o size tanrının bir emanetidir ve ona çok iyi bakın.

Aşık olmak kalbe iyi gelir ama…
Kalp, aşkı hissettiğinde vücutta endorfin hormonu salgılanır. Endorfin, keyif ve mutluluk veren bir hormondur. Vücuttaki tüm organlar bundan olumlu etkilenir. Bu nedenle başarılı bir aşk hayatı kalp sağlığı için çok önemlidir. Mutlu yaşayabilmek için sağlıklı bir aşk hayatına ihtiyaç vardır. Bypass ameliyatından sonra insanların ömrünün uzadığı, yaşam standartlarının yükseldiği bugün bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bypass hastalarının aşık olmaları onların onarılmış kalpleri için de çok yararlı olacaktır. Ama bunun mutlaka bir ölçü çerçevesinde olması gerekir. Bypass ameliyatı olmuş hastalar öncelikle eşlerine, sonra da çocukları, işleri ve ülkelerine aşık olmalıdır. Bu seviyedeki aşk, kalp sağlığına olumlu etki yapar. Ameliyat sonrasındaki erken dönemde yaşanan depressif dönemde eşlerin biri birlerine daha sıkı sarılmaları, sağlıklı olan kalbin diğerini kucaklamasını bekliyorum (elbette ameliyat yerini acıtmadan)

Aşkın dozu kaçarsa…
Koroner kalp hastası olup bypass ameliyatı olan erkek hastaların bir çoğunun cinsel ilişki sırasında ölmekten korktuğu için kalp ameliyatını olmaya karar verdiklerini biliyoruz. Bu korku ile ameliyat olduktan sonra da kalbinin emanet olduğunu düşünüp, aynı sıkıntı ve korkuyu yaşayan hastalarımız olduğu gibi, ben artık biyonik adam oldum diyerek eşini bir kenara itip geçmişte yapamadığı kadar aşk yaşamak isteyen hastalarız da olmuştur.. Bypaslılarımıza aşk ve beraberinde gelen cinsel ilişkinin dozunu kaçırmamalarını öneriyoruz. Bazı hastalarımız da bilinçaltında yatan nedenleri ise ameliyattan sonra çok kısa bir hayatlarının olduğunu düşünerek kendilerine bir ömür belirmekte ve bu dünyada ne yaparlarsa yanlarına kar kalacağına inanmaktadırlar. Sağlam aile bağları bu tür sorunları kolayca çözmektedir.

Platonik aşk kalp için yararlı
Platonik aşk ayrı bir mutluluktur. Platonik aşıkta sevgiliye kavuşma yoktur. Dolayısı ile ikinci kalbimi ararken bir yanlışlık yapma riski olmadığı gibi kötü sonuçlanan fiziksel aşkımda görülen hayal kırıklığı yaşanmaz. Biz bu halk ozanlarında görürüz. Hep hayal ettikleri sevgiliyi düşünerek, hissederek, yaşarlar ama sevgiliye kavuşmak için özel bir çaba sarf etmezler. Mutluluk hormonları (Endorfin) her zaman yüksek olduğu için platonik aşk alışkanlık yapabilir. Belki de gerçek aşk platonik olan aşktır, çünkü hiçbir zaman ölmez.

Evli olanların 14 Şubatta eşlerine verecekleri en güzel hediye, aşklarını tazelemektir. Güzel ve karşılıklı bir aşk, sağlam bir ilişki ve mutlu bir evlilik kalbin en iyi ilacıdır. 14 Şubat’ta ve hayatınız boyunca, size emanet edilen ikinci kalbe çok iyi bakın ki, sizin kalbiniz de sağlıklı olsun.
[Memorial Sağlık Grubu]

27 Mart'ta 30 Tiyatro Oyunu Ücretsiz

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bu yıl kutlanacak Dünya Tiyatro Günü nedeniyle 27 Mart Cumartesi günü temsil edilecek 30 değişik oyunu ücretsiz sahneleyecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanatseverler, ücretsiz biletlerini 14 Mart Pazar günü saat 10.00'dan itibaren Devlet Tiyatroları gişelerinden ya da ilgili müdürlüklerden temin edebilecek.

Devlet Tiyatrolarının 11 bölgedeki 26 sahnesinde ve 4 yerleşik turne sahnesinde ücretsiz temsil edeceği oyunların programı şöyle:
-Ankara Devlet Tiyatrosu; Küçük Tiyatro'da ''Sokrates'in Son Gecesi'', Şinasi Sahnesi'nde ''Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella'' Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde ''Keloğlan-Keleşoğlan'', Akün Sahnesi'nde ''Fosforlu Cevriye'', Altındağ Tiyatrosu'nda ''Anam Bacım Avradım'', Oda Tiyatrosu'nda ''Krem Karamel'', İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde ''Islıkçı''

-İstanbul Devlet Tiyatrosu; Cevahir Salon 1'de ''Herkes Sihirbaz Olacak'', Cevahir Salon 2'de ''Temiz Ev'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ''Annemin Cesareti'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de ''Külbellek'', Küçük Sahne'de ''Ful Yaprakları'', Cennet Kültür Sanat Sahnesi'nde ''Lozan'', Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi'nde ''Kuzguncuk Türküsü'', Zeytinburnu Sahnesi'nde ''Profesyonel''

-İzmir Devlet Tiyatrosu; Konak Melek Ökte Sahnesi'nde ''Yoksun'', Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde ''Şerefine İnsanoğlu''

-Bursa Devlet Tiyatrosu; AVP Sahnesi'nde ''Bu Dizi Başka Dizi'', -Oda Tiyatrosu'nda ''Başbelası''

-Trabzon Devlet Tiyatrosu, Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde ''Televizyon Cumhuriyeti''

-Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Orhan Asena Sahnesi'nde ''Ölümü Yaşamak''

-Antalya Devlet Tiyatrosu, Haşim İşcan Kültür Merkezi Sahnesi'nde ''El Kapısında''

-Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Kocasını Pişiren Kadın''

-Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Bayazıt''

-Sivas Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Duvarların Ötesi''

-Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Masanın Altında''

-Gaziantep Devlet Tiyatrosu, Onat Kutlar Tiyatro Sahnesi'nde ''Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü''

-Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun''

-Çorum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Tek Kişilik Şehir''

-Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ''Kahramanlar Öldü mü?''

AA haber7