31 Ocak 2010 Pazar

Soğuk havalarda vücudu ateşleyen yiyecekler

Soğuk havanın tüm yurtta etkisini hissettirdiği bu dönemde, doğru ve sağlıklı beslenmenin vücut direncini arttırmada büyük önemi var. Peki soğukta vücut direncini artırmak için ne yapmalı?

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücudun doğal savunma sisteminin, hastalıklardan en iyi koruyan sistem olduğunu belirtti.

Bu yüzden doğal savunma sistemine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Akman, ''Soğuk havalarda, sağlıklı beslenilmeli, ideal ağırlığımızı korumalı, haftada en az 3 kez 30-45 dakikalık yürüyüşler yapmalı ve gün içinde aktif olmaya çalışmalıyız'' dedi.

Herhangi bir engeli olmayan insanların günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmesini tavsiye eden Akman, vücutta mikrop ve virüslere karşı savaşma özelliği yüksek aktif maddeler içeren ıspanak, karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, havuç ve turunçgillerin bol miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.

-PROTEİN, SARIMSAK VE SOĞAN-

Akman, vücudun yapı taşı olması bakımından protein kaynakları ve günlük alınan protein miktarının da önemli olduğunu ifade ederek, ''Bu nedenle başka bir sağlık sorunundan dolayı yasaklama veya sınırlama yoksa, yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, süt, yoğurt tüketimimizi arttırmalıyız. Yoğun katkı maddesi içeren hazır besinleri çok sık tüketmemeliyiz. Bol sıvı, şekersiz bitki çayı ve en önemlisi de su tüketimimizi artırmalıyız. Günde yaklaşık 2,5–3 litre su tüketmeliyiz'' diye konuştu.

Sarımsağın, antimikrobiyal özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kanın akışkanlığını sağlayarak kolesterolü düşürdüğünü dile getiren Akman, yemeklere eklenen sarımsak miktarının arttırılmasının bağışıklık sistemini güçlendireceğini, soğanın da içerdiği allisin ve sülfür ile bağışıklık sistemini desteklediğini kaydetti.

-MEYVE VE SEBZE TÜKETİMİ ARTTIRILMALI-

Akman, soğuk havalarda sıvı tüketimi kadar meyve ve sebze tüketimine de ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Elma, içeriğindeki E ve C gibi antioksidan vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Armut, içerdiği çözünmeyen lif ise bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. Ayrıca C vitamini ve bakır içeriği yüksektir. Tıpkı elma gibi armut da antioksidan etkisiyle vücudu serbest radikallere karşı korur. İyice yıkandıktan sonra kabukları ile tüketilmesi daha sağlıklıdır. Portakal ve mandalina gibi turunçgiller, içerdikleri zengin C vitaminiyle vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir. C vitamininin yanı sıra, potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi mineralleri de içerir.''

Güne bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ile başlamanın hastalıklara karşı vücut direncini arttıracağını ifade eden Akman, sabah kahvaltıda protein alınması, taze nane, maydanoz, marul gibi yeşil sebzelerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Gün içinde elma veya siyah çekirdekli üzüm yenilmesini de öneren Akman, soğuk havalarda tüketilen kuru incir, fındık veya cevizin de zinde tuttuğunu belirtti.

Et yerine haftada 2 kez ızgara balık tüketilmesi gerektiğine dikkati çeken Akman, yine et yerine haftada 2 kez kuru fasulye, kuru nohut veya barbunya gibi kuru baklagiller tüketilmesinin de gerekli besin ihtiyacını karşılayabileceğini sözlerine ekledi.

AA

Türkiye'de en çok hangi burç yaşıyor?

İçişleri Bakanlığı'nın nüfus verileri, Türkiye'nin burç haritasını da ortaya koydu. Buna göre Türkiye'de en kalabalık burç; 10 milyon nüfusuyla Oğlaklar.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin burç istatistiğini çıkardı. Buna göre Türkiye'de ilk sırayı nüfusunun yaklaşık 7'de birini oluşturan 10 milyon nüfuslu 'Oğlak'lar alıyor. Oğlak burcunu, 8 milyon nüfusla Yengeçler, 7 milyon 2 yüzbin nüfusla da Balıklar izliyor. Son sırada ise 4 milyon 2 yüz bin nüfusla Yay'lar yer alıyor.


EN ÇOK DOĞUM ARALIK-OCAK'TA
Kadın Doğum Uzmanı Dr. İlhami Atılgan, Oğlak burcunun doğum aralığı olan 23 Aralık- 20 Ocak tarihleri arasında doğum olaylarının yoğun yaşanmasının tıbbi bir açıklamasının bulunmadığını belirtti. Atılgan, "Bunun tıbben herhangi bir açıklaması yok, olamaz da. Ancak kış aylarının uzun olması nedeniyle doğumlar daha çok Aralık-Ocak aylarına denk düşebilir. Ama tekrar ediyorum; bunun tıbbi hiçbir izahı yoktur" dedi. Astrolog İslam Aker ise durumu "Türkiye'nin önü açık" diye yorumladı. Aker; "Astrolojide oğlak burcu azimli, hevesli, tutucu ve diplomatiktir. Türkiye açısından bakıldığında, toplu, birlikte karar alabilme, belirli bir amacın peşinden gidilebilmektir. Oğlak burcunun fazlalılığı gerektiğinde tek vücut olma anlamında algılanabilir" dedi.

Oğlak Burcu (23 Aralık-20 Ocak): Olumlu Yönleri: Çalışkan. Güvenilir. Kararlı. İstekli. Sabırlı. Azimli. İhtiyatlı. Disiplinli. Plancı. Espri gücü. Düzenli. Sebatkâr. Azla yetinir. Zengin olur. Dayanma gücü yüksek. Sorumlu. İyi eş, iyi anne baba. Mülkiyetçi. Olumsuz Yönleri: Eğilmez. Dik başlı. İhtiraslı. Kötümser. Kuşkucu. Kindar. Sert. Karamsar. Yalnızlık meraklısı.



İŞTE BURÇLARIN NÜFUS SAYILARI



Koç (21 Mart-20 Nisan):.................................6.304.041

Boğa 21 Nisan-21 Mayıs): .............................6.336.049

İkizler (22 Mayıs-21 Haziran): .......................5.646.499

Yengeç (22 Haziran-23 Temmuz):.................7.964.783

Aslan (24 Temmuz-23 Ağustos):...................5.204.819

Başak (24 Ağustos-23 Eylül):........................5.628.562

Terazi (24 Eylül-23 Ekim):..............................5.302.047

Akrep (24 Ekim-22 Kasım):............................4.514.785

Yay (23 Kasım-22 Aralık): ..............................4.206.969

Oğlak (23 Aralık-20 Ocak): ............................10.041.392

Kova (21 Ocak-19 Şubat): .............................6.499.345

Balık (20 Şubat-20 Mart):...............................7.170.373

(13 Ekim 2006'daki 74 milyon 819 bin 664 kişilik nüfusu kapsıyor. )

28 Ocak 2010 Perşembe

Cinsel Gücü Artıran Besinler




Cinsel Gücü Artıran Besinler
Sağlıklı bir cinsel yaşamın kaynağı yüzyıllardır yaygın olarak kullanılan doğal ürünlerde...Bu yazımızı mutlaka okuyun.




Sağlıklı bir cinsel yaşamın kaynağı doğada... Afrodizyak etkisi yaratan doğal ürünler yüzyıllardır yaygın olarak kullanılıyor. Limon, şalgam, fındık bunların bilinenleri... Bir de bilinmeyenler var...
İşte doğadaki cinsel gücü artıran otlar ve yiyecekler;

Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden hergün bir parça tüketilmesi cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılır.

Bitki Çayları: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içilince, kan dolaşımı hızlanır tutkularda ve heyecanlarda artış olur. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırır.

Ginseng: Binlerce yıldan beri Çin'de ilaç yapımında kullanılan ginseng; hormonal sistemi uyarır, erken yaşlanma sürecini yavaşlatır ve göz ardı edilemeyecek güçler verir.

Limon: Yemeklerde kullanılan limon tuzu ve limon suyu, seks gücünün artmasında olumlu etki yapmaktadır...

LAVANTA: Salata ve yemek soslarına konulan bir kaç damla lavanta, seks hayatını güçlendirici etkiye sahiptir.

TANE KARANFİL: En güçlü doğal afrodizyaklardan birisi olan karanfil tanesi, yorgunluğa karşı da iyi gelmektedir.

HAŞHAŞ TOHUMU: En önemli cinsel performans artırıcılardandır.

MELEKOTU: 18. Yüzyılda kadınların cinsel isteksizliğini iyileştirmek için kullanılan melekotunun kökü, her zaman için kalp zayıflıklarını önleyici bir etkiye sahiptir.

MİNE ÇİÇEĞİ: Mine çiçeğinin kıyılmış uçlarının, kaynatılması veya şarabın içine batırılması afrodizyak etkilere sahiptir.

POLEN: Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunur.

YOHOMBİN Afrikadan bütün dünyaya yayılan yohombin bitkisi halk arasında kadınlarda cinsel soğukluğun giderilmesi için, erkeklerde ise cinsel performansı artırmak amacı ile kullanılır. Meyan kökü ile karıştırılan yohimbe böbrek ve idrar yollarını rahatlatmaktadır.

KİŞNİŞ: Özellikle kadınlara keyif veren kurutulmuş kişniş tanesinin, şarabın içine katılarak içilmesi önerilmektedir. Aşırı kullanılması erkeklerde ters etkilere sebep olabilir.

HARDAL: Cinsel bezlerin işleyişini artırır.

ÇAKŞIR OTU: Cinsel gücü ve isteği artıran, etkili afrodizyak bir bitkidir. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de artıran etkileri bulunmaktadır.

Çakşır otu kökü kurutulup toz haline getirilerek bal ile macun yapılmak sureti ile kullanılır. Bir su bardağı kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı çakşır kökü konularak demlemek suruti ile hazırlanan çay da içilebilir. Çakşır Otu düzenli kullanıldığında olumlu etkileri görülür.

SÜSEN: Süsen kökü tozu, hem erkekler hem de kadınlar için güçlü bir afrodizyaktır.

YASEMİN: Likörleri kokulandıran, harika kokulu yasemin çiçeği, etkili bir uyarıcıdır.

MEYAN KÖKÜ: Meyan kökünden elde edilen toz, maden suyu ile karıştırıldığında kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelmektedir.

SAFRAN: Aşırı tüketildiği zaman gülme krizine sebep olan safranın, erojen merkezler üstünde uyarıcı etkileri vardır.

ÇADIRUŞAĞI OTU: Yalnız Asyada yetişen ve çok kötü kokan çadıruşağı otundan elde edilen karışım, Asyada uyarıcı olarak kullanılır.

VANİLYA: Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusu ile karşı cinsi harekete geçirir.

SAPARMA: İlk kez Latin Amerikalı yerliler tarafından kullanıldığı bilinen, saparma bitkisinden elde edilen karışımların içinde çeşitli hormonlar bulunuyor.

ROKA: Bol miktarda demir ve C vitamini içeren roka, alyuvarlar için iyidir ve ayrıca, cinsel gücü de artırır. Balığın yanında da çok iyi gider.

MAYDANOZ: Yemeklere lezzet katan maydanoz, cinsel yaşama da lezzet katar. Süt salgısını da artırır.

KEKİK: Güçlü etkileri olan kekik, özellikle erkeklerde uyarıcıdır.

İSTİRİDYE: İçindeki çinko ile spermin çoğalmasına neden olan istiridye, cinsel isteği artırır.

HİNDİ: İstiridyeden daha fazla çinko ihtiva eden hindi, protein açısından zengindir ve cinsel isteği artırır, yılbaşı gelmeden de yenilebilir.

KEREVİZ: İdrar sökücü özelliği olan kereviz, vücutta oksitlenmeyi önlemesinin yanı sıra kadınlarda adet öncesi şişkinliğin de önüne geçer. Afrodizyaktır.

ÇİKOLATA: Çikolatanın içindeki yüksek şeker ve kalori cinsel uyarıcı ve keyif verici. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini de artırıyor ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere oranla çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlıdır.

FISTIK VE FINDIK: E vitamini içeren, insanı mutlu eden fıstık ile fındık, cinsel gücü artırır.

MUZ VE KABUĞU: İnsana kokusu ile bile mutluluk aşılayan muz, özellikle kabuğu ile pişirildiğinde cinsel gücü oldukça fazla artırır.

ÇİLEK: Cilt sorunları için en iyi meyvelerden birisi olan çilek, güçlü bir afrodizyaktır.

İNCİR: Erkeklerin cinsel gücünü artıran çok güçlü bir afrodizyaktır. Aydın'da yetişen dünyaca ünlü incirler de 'mucize afrodizyak meyve' olarak biliniyor. Uzmanlara göre, bir kilogramda iki bin 900 kalori bulunan incir, E ve B vitaminleri bakımından çok zengindir.

ŞEFTALİ: A provitamini açısından zengin olan şeftali, güçlü bir afrodizyaktır.

ARMUT: Çok az meyve asidi içeren ve organizmanın fazla suyunu alarak fazla yağları yok eden armut, güçlü bir afrodizyaktır.

15 Ocak 2010 Cuma

Ferhat Gocer Yastayim

Nba En Iyı 10 Smac

Ninjanın intikamı Film izle

Yapım:2009 ~ ABD, Almanya
FİLMİ İZLE

Sahte Kimlik Film izle (Fake identity)





Burhan Altıntop Futbol Yorumları

Sebnem Ferah - Cakil Taslari

Braveheart Film Soundtrack

Braveheart - Film Soundtrack

aliyoni.blogspot.com

İsmail Yk - Facebook :)


:):):)

The Road İzle



2012 Filmi İzle (HD)


''Full ekran izlemek için video üzerinde sağ tuş yapıp Full Screen demeniz yeterli''

Avatar Filmi İzle


''Full ekran izlemek için video üzerinde sağ tuş yapıp Full Screen demeniz yeterli''

Şebnem Ferah - Yalnız (HD)


Şebnem Ferah - Yalnız (HD)
aliyoni.blogspot.com

Online Otel Rezervasyonu Sistemi ORS




Otellerde online rezervasyon ve satış işlemlerinin tek bir merkezden yürütülmesini sağlayan ORS sistemi, Türkiye’nin en kapsamlı online ve gerçek zamanlı otel rezervasyon sistemi olarak biliniyor.Tüm detaylar bu yazıda...



Otel rezervasyon sistemleri, gerçek zamanlı olarak kullanılan ve internet üzerinden müşterilerin otel rezervasyonlarını yapmalarını sağlayan akıllı bir sistemdir. Kısaca, ORS olarak tanımlanır. Türkiye Turizm Otelcilik Sektöründe giderek artan bir oranla kullanılmaya başlanan bu sistem, tüm otel işletmelerinin işini oldukça kolaylaştırmıştır. Türkçe, İngilizce, Almanca olmak üzere üç farklı dilde ve TL, €, $, £ olmak üzere dört farklı para biriminde ödeme yapma imkanı sağlayan bir altyapı ile tasarlanan bu sistem, farklı şehirler ve oteller için kullanılmaktadır.

Bu sistem ile, yetkili kişiler, müşteriler tarafından yapılan tüm rezervasyonları, internetin mevcut olduğu her yerden görebilir, takip edebilir, gerekli değişiklikleri yapabilir ve raporlayabilirler. Detaylı bilgiler arasında; Otel, fiyat, transfer, rezervasyon, acenta, oda tanımları, reklam, rent a car gibi bilgiler bulunmaktadır.

Türkiye’deki en kapsamlı online ve gerçek zamanlı otel rezervasyonu sistemi olan ORS, diğer rakiplerine nazaran daha farklı avantajlar barındırmaktadır. Oteller, ister kendi web sitelerinde, isterlerse diğer web sitelerdeki oda fiyatlarını gerçek zamanlı olarak güncelleyebilmekte ve yapılan rezervasyonları görebilmektedirler.

Otelin online rezervasyon veya satış işlemleri için müşteriler, kredi kartlarını kullanabilmektedirler. Bunun için, oteller ise bankaların kendilerine vereceği sanal pos veya ORS ön provizyonu kullanmaktadırlar. Müşterilerin, kredi kartlarını kullanarak yapacakları online alışverişin mümkün olduğunca güvenli olmasını sağlamak için, Secure Socket Layer şifrelenmesinin adaptasyonu sağlanmış, bunun için Global Sign ile anlaşma yapılmıştır. Müşterilerin internet üzerinden satın alma işlemlerini taksitle gerçekleştirebilmeleri de mümkündür.

Web tasarım bilgisi gerekmeden bu sistem kullanılabilir ve otelin kendi web sitesine ya da link verilmiş diğer sitelere, yapılan değişiklikler anında yansıtılabilir, bunun için gerekli değişiklikler kolaylıkla yapılabilir.

Ses ve Video Dönüştürücü Kılavuzu

Farklı ses ve video formatlarını, başka cihazlarda kullanmak için mutlaka iyi ve pratik bir dönüştürücüye ihtiyaç duyacaksınız.

DVD player olmadan video izleme işlemini gerçekleştirebilmek için, ya da telefonlarınızda video klipleri izleyebilmeniz için, video dönüştürücülere ya da ses dönüştürücülerine ihtiyaç duyacaksınız.

Uygun dosya formatı ile istediğiniz cihazda video ve ses uygunluğunu sağlamanın yolu, bu dönüştürücülerden faydalanmaktır. Bu yazımızda, bu amaçla kullanabileceğiniz bazı tercih edilen uygulamaları ele aldık.


claAudio CD’leri MP3 veya WAV formatına dönüştürebilen uygulama, CDex, en tercih edilen dönüştürücülerden.

Ses dosyalarını AAC formatına dönüştürmek ve video sıkıştırma işlemini gerçekleştirmek için, Pazera Free MP4′ü AVI’ye dönüştüren uygulamayı kullanabilirsiniz.

DVD’de bulunan videoları, MPEG-4 AVC, MPEG-2, MJPEG, DivX, WMV ve Xvid formatlarına dönüştürmek için SoftDepo DVD Ripper’ı kullanabilirsiniz.

Video’yu PSP formatına çevirmek için PSP Video Express yazılımını kullanabilirsiniz.
Neredeyse tüm formatları destekleyen Xmedia Recode yazılımı, dosyaları AC3 formatından MP3 formatına dönüştürebiliyor.

Eğer müzik formatlarını dönüştürmek, organize etmek ve CD’ye kaydetmek istiyorsanız, oldukça kolay bir uygulamaya sahip olan MediaMonkey isimli uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
YouTube gibi video portallarından FLV formatında kaydedilen dosyaların başka video formatlarına dönüştürülmesini sağlayan Free FLV Converter uygulaması kullanılabilir.

Video formatlarını iPod’a dönüştürmek için Free iPod Video Converter, WAV ve MP3 ses formatlarını birbirine dönüştürmek için Switch Sound File Converter, YouTube videolarını iPod’a yüklemek için Free YouTube to iPod Converter, TS-Stream ve tsMuxeR formatlarını PS3′e dönüştürmek için ise tsMuxeR uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Ayrıca, SUPER 2009 uygulaması ile, hemen hemen tüm ses ve video formatlarını ücretsiz bir şekilde kendi aralarında birbirine dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

14 Ocak 2010 Perşembe

Recep İvedik 3 Fragman


Recep İvedik 3 Fragman
aliyoni.blogspot.com

Nil Burak - Yalnızım Ben

Şebnem Ferah-Teoman İki Yabanci

Pink Floyd-Money

'Kimyasal Bilgisayar' Projesi


'Kimyasal Bilgisayar' Projesi
Beyindeki nöronların işleyişinden esinlenerek geliştirilecek 'kimyasal bilgisayar' yapma yolunda start verildi


Avrupa Birliği'nin finanse ettiği bir projeyle bilim adamları, insan vücudundaki nöronlardan biyolojik anlamda esinlenen ve işlemci sinyallerini kimyasal düzeyde ileten bir "ıslak bilgisayar" üzerinde çalışacaklar.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, 2,6 milyon dolarlık proje, şu anki bilgisayarların yapamadığı, mini moleküler robotları kontrol etmeyi ve kimyasal nano sinyalleri yönlendirmeyi hedefliyor. Bu çalışmayla, ayrıca, insan vücudundan gelen kimyasal sinyallere zeki tepkiler veren "akilli ilaçlar" üretilmesi amaçlanıyor.

Birçok Avrupa üniversitesinden araştırmacının yer alacağı ve Şubat ayında resmen başlayacak projede, üzerinde çalışılacak biyolojik anlamda esinlenilen bilgisayar canlı hücreleri kullanmıyor. Bunun yerine, biyolojik hücre duvarlarına benzer bir katmanı kendiliğinden oluşturabilen kimyasal hücrelerden faydalanıyor ve bu kimyasal hücreler kendi aralarında sinyalleri iletebiliyorlar.

Bu kimyasal hücreler, bir kimyasal sinyali aldıktan sonra "tesirsiz sürece" giriyorlar. Bu süre zarfında hiçbir diş sinyal, bu hücreleri etkileyemiyor ve diğer bağlantılı hücrelerden gelen zincirleme reaksiyona kendilerini kapatıyorlar. Bu tip kimyasal hücrelerin oluşturduğu organizasyon sistemi de beynin çalışmasına benziyor.

Geleceğin süper bilgisayarları için de bir mihenk taşı sayılabilecek bu kimyasal bilgisayar için uzmanlar, bir gün insan beyniyle gerçek anlamda rekabet edebilecek bir bilgisayar geliştirme imkanı tanıyabileceğini belirtiyorlar.

Rihanna-Russian Roulette

Sertab Erener Açık Adres

Ocak 2010 BÜLTENİ (ÇEŞİTLİ PROGRAM)




Ocak 2010 BÜLTENİ (ÇEŞİTLİ PROGRAM)





ALL Office converter

Ekran Görüntüsü: http://i38.tinypic.com/2ibp9vs.jpg

Tüm office dosyalarınızı rahatça birbirine dönüştürebileceğiniz bir program. All Office Converter Platinium, etkili bir şekilde değişik dosya formatlarını birbirlerine dönüştüren hepsi birarada bir topluca dönüştürür. Office Word, Excel, Powerpoint, pdf, htm, html, rtf, txt formatlarını toplu olarak birbirine dönüştürebilirsiniz.

Program Şurada: http://hotfile.com/dl/23696072/a83447b/All_Office_Converter_Platinum_v6.1.rar.html

VideoKurs - XP Sertirika Eğitimi CD

XP Hakkında Her Türlü Bilgiyi Alabileceğiniz Bir Döküman / Video.

Bilgisayara yeni başlayanların alması gereken bilgiler mevcut.

Profesyonel kullanıcıların da alacağı önemli bilgiler var. 1 aylık kursa eş değer olan bu cd farkı ile bedava

LİNKLERİ ÇALIŞTIRILABİLMENİZ İÇİN

DAEMON TOOLS PROGRAMINA İHTİYACINIZ VARDIR

PROGRAM VE RESİM ANLATIM İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ İNDİRİNİZ

http://hotfile.com/dl/23287764/b120a2f/DaETools_By_BestBLOGE-1453.rar.html

http://rapidshare.com/files/331724199/DaETools_By_BestBLOGE-1453.rar

http://i46.tinypic.com/b68y36.jpg

http://hotfile.com/dl/22328482/8b64711/Video_Kurs_Xp_Sertifika_E_itimi_By_BestBLOGE-1453.rar.html

http://i37.tinypic.com/ekokf6.jpg

http://rapidshare.com/files/326877378/Video_Kurs_Xp_Sertifika_E_itimi_By_BestBLOGE-1453.rar

EAJANDA

Ekran Görüntüsü: http://i44.tinypic.com/2wqa35f.jpg

Adres Defteri, Takvim, Notlar(Post-it), Yararlı Bilgiler, Dokümanlar, Cari İşlemler, İngilizce Sözlük, Hava Durumu, Haberler, Döviz Kurları, Televizyon, Radyo, MP3 Çalar, Hesap Makinası, Ay’ın görünümü, Hicri Takvim, Ezan Vakitleri, Kroki-Harita. Bunlar Ejanda’ nın size sunduğu özelliklerden bazıları. Ejanda ile dijital dünyanızda yepyeni bir devir başlıyor. Bilgisayarla yeni tanışmış birinin bile rahatlıkla kullanabileceği, bir profesyonelin bile ihtiyaçlarını karşılayabileceği yepyeni bir ajanda programı. Ejanda, sizlerin ihtiyaçları çerçevesinde gelişen ve kendini güncelleyebilen bir yazılımdır.

Program Şurada: http://hotfile.com/dl/23774511/c2289d2/Ejanda_v4.0.46.Tr.rar.html

WinHeX v15.5 Full
Çok güzel bir Hex editör programı. Sabit sürücüdeki herhangi bir sektöre, dosyalara, hafızaya (RAM) bu editör sayesinde erişmek, bu alanlarda düzenlemeler yapmak, değiştirmek, bilgi kurtarmak bu programla çok kolay. Uzmanlar için. Bu programın yapamadığı şey yok diyebilirim. Hafıza kartı sıfırlamasından tutunda bozuk sektör düzeltmeye kadar yapmadığı iş yok program çok detaylıdır. Hex kodlarıyla haşır neşir olmayı sevenler bilirler.

Özellikleri:
# Bilinen 20 veri tipiyle veri tercümanı
# 4 GB’den büyük dosyalar için destek
# Yüksek hız
# Kapsamlı çevrimiçi yardım.
# Anlık pencere değtirme (sekmeli kullanım)
# Yazdırma yapma
# ANSI ASCII, IBM ASCII, EBCDIC, (Unicode) karakterlerini ayarlama
# Rastgele numara üretme
# ASCII hex değerleri dahil tüm pano tiplerinden veri alma
# Çözümleme ve karşılaştırma yapma
# Çeşitli veri kurtarma teknikleri

Program Şurada: http://uploading.com/files/91f1fd98/WinHex_v15.5.rar/

--

http://rapidshare.com/files/178102271/Premium.Booster.v.2.95.0.4500.rar

Premium Booster bilgisayarınızı tarar ve Windows'unuzun performansını negatif etkileyen parçaları bulup onarır.Premium Booster yardımı ile birkaç tıklama sonrasında optimize olmuş, gereksiz fazlalıklarından arınmış bir windows ortamına sahip olacaksınız. Programın arabirimi çok basit olduğundan her türlü kullanıcının rahatça kullanabileceği bir uygulamadır.

Cisco Kent, Chip tarafından ağ sistemlerini anlatmak için hazırlatılmış bir animasyon film. Animasyon filmde seçilen anlatma yolu çok güzel. Cisco Kent (Cisco City) olarak adlandırılmış sanal bir metropol var ve ağ ile ilgili kavramlar (hub anahtar, yönlendirici (router), internet, intranet, extranet vb.) bu kentteki birimlere benzetilerek çok güzel anlatılmış. Bu konuda meraklıysanız, neyin ne olduğunu bilmek istiyorsanız, bu sistemlerin mantığını merak ediyorsanız filmi indirmenizi tavsiye ederim. Türkçe olarak anlatılan bu CD’yi izlemek için bilgisayar uzmanı da olmanız gerekmiyor.

http://i46.tinypic.com/b68y36.jpg

http://hotfile.com/dl/22337132/8fc6996/ciscocity_By_BestBLOGE-1453.part1.rar.html

http://hotfile.com/dl/22337867/c82859a/ciscocity_By_BestBLOGE-1453.part2.rar.html

http://i37.tinypic.com/ekokf6.jpg

http://rapidshare.com/files/327678370/ciscocity_By_BestBLOGE-1453.part1.rar

http://rapidshare.com/files/327688546/ciscocity_By_BestBLOGE-1453.part2.rar

Corel 12 Gorsel Egitimi 2 CD [Türkçe]

Posted: 23 Dec 2009 08:52 AM PST

http://hotfile.com/dl/21306200/8a33af0/Corel_12_Gorsel_Egitim_By_BestBLOGE-1453.part1.rar.html http://hotfile.com/dl/21306785/3808b43/Corel_12_Gorsel_Egitim_By_BestBLOGE-1453.part2.rar.html http://hotfile.com/dl/21307353/02ed380/Corel_12_Gorsel_Egitim_By_BestBLOGE-1453.part3.rar.html http://hotfile.com/dl/21307527/e2264dd/Corel_12_Gorsel_Egitim_By_BestBLOGE-1453.part4.rar.html

WebcamMax programı web kameranızdan görüntü alabilen, üzerine efektler ekleyebilen, video kayıt yapabilen, resim kaydedebilen ve msn benzeri mesajlaşma programlarında görüntülü konuşma yaparken kullanılabilen bir yazılımdır.

Ayrıntılı Özellikleri:
# Web kamera desteği
# Resim görüntüleyebilme
# Video dosyalarını oynatma özelliği ile sahte web kamera uygulaması olma özelliği
# Videolara ve web kamera görüntüsü üzerine anlık efekt ekleyebilme
# Video ve resim olarak görüntü kayıt edebilme
# Üretici sitesinden indirilebilen 1500 den fazla efekt

Yeni Eklenen Özellikler:
# Resimleri slayt gösteri olarak gösterebilme
# Slayt gösterisini tekrarlama özelliği
# Video ekranında çizim yapabilme
# Kamera görüntüsünü yakınlaştırıp uzaklaştırabilme
# Yeni efekt oluşturebilme özelliği geliştirilmiş
# Yeni efektler eklenmiş

# Windows7 desteği eklenmiş

Desteklenen mesajlaşma programları:
ICQ, AIM, MSN, Camfrog, Skype, Paltalk, Yahoo Messenger, ANYwebcam, Stickam.
Program Şurada: http://hotfile.com/dl/23393441/30078a9/WebcamMax_v7.0.8.8_Tr.rar.html



Almeza MultiSet Professional 7.2 Build 475 Multilanguage | 6.84 Mb


Kullanıcı adı, ürün anahtarı, zaman ve yerel ayarlar sorulmadan WindowsXP kurulum CD’si hazırlamak istiyorsanız, favori programlarınız otomatik kurulsun, gerekli anahtarlar kayıt defterine girilsin, sürücüler güncellensin, Microsoftun servis paketleri kurulsun istiyorsanız, evet bu mümkün ve Almeza MultiSet ile çok kolay. Almeza MultiSet ihtiyacınız olan tüm programları, ya mevcut bilgisayarınıza yada yenisine otomatik olarak kurar. Sisteminizi yeniden yapılandırmak için ideal bir çözümdür. Kendiliğinden çalışan CD/DVD’leri belirlediğiniz yazılımlarla birlikte hazırlayıp, sistem geri yüklemelerini ‘İleri’, ‘Kabul Ediyorum’, ‘Şuraya Kur’, ‘Oluştur’, Anahtar Gir’, ‘Kullanıcı Adı’ gibi işlemlerle karşılaşmadan yapabilirsiniz.

Leader in Unattended Installation of Windows and Software. MultiSet has been created to free you from routine work such as program installations. All you have to do is to install the application only once on your PC and MultiSet will record all your actions. By using Multiset, you will not have to write a single line of code or script! MultiSet will install all the applications you need automatically, either on your original computer or on a new one. Almeza MultiSet is ideal if you need to rebuild your systems quickly!

Almeza MultiSet Özellikleri:
# Otomatik Windows Kurulumu : Her hangi bir bilgisayara otomatik kurulum yapabilen CD/DVD oluşturabilirsiniz. Dilerseniz onarım yapabilir, dilerseniz yeniden kurulum yapabilirsiniz.
# Otomatik Yazılım Kurulumu : Tüm ayarlarıyla birlikte otomatik kurulum yapabilen CD/DVD’ler oluşturabilirsiniz. Windows kurulumundan sonra genel ayarları ile yazılımları otomatik olarak kurup yapılandırabilirsiniz.
# Otomatik Windows ve Yazılım Kurulumu : Windows ve Yazılımlarınızı aynı CD/DVD’de oluşturabilmenizde mümkündür.
# Otomatik Yazılım Ayarları ve Windwos Ayarları Geri Yüklemesi : Yazılım ayarlarınızın ve Windows ayarlarınızın kurulumdaki halini almasını isterseniz, otomatik geri yüklemeyi kullanabilirsiniz.
# Otomatik Uzak Kurulum : Gerekli yazılımları yerel ağınıza bağlı bilgisayarlara kendi bilgisayarınızdan kurabilirsiniz.
# Kullanışlı Sihirbaz : Otomatik kurulum diski bu sihirbaz kullanışlı sihirbaz tarafından oluşturulur.
# Kolay Kullanım : Program kullanımı için program dili, script dili gibi özel bilgiye ihtiyaç yoktur.

http://rapidshare.com/files/332406263/Almeza_MultiSet_Professional_v7.2.475.rar

http://hotfile.com/dl/23452375/8462d96/Almeza_MultiSet_Professional_v7.2.475.rar.html


Hepsi bir arada koruma.Bunu tutar ailenizi ve bilgisayarınızı çevrimiçi tehditlere karşı güvenli.
PC İnternet araçları Güvenlik birleştirir ödül kazanan güvenlik teknolojilerinden PC ToolsDahil, Spyware Doctor AntiSpyware, AntiVirus, Firewall Plus ve Spam koruma, PC’niz için tam entegre koruma sağlar
PC İnternet araçları Güvenlik Suite 2009

DOWNLOAD
http://rapidshare.com/files/33240449...nasra.rar.html

 Advanced SystemCare Pro v3.4.2.696 Multilanguage |
9.35 Mb


Dünyanın en iyi sistem en uygun şekle sokma ve temizleme programlarından birisi olarak birçok ödül kazanan Advanced WindowsCare tamamen yenilendi ve bu yenilikle beraber ismi artık Advanced SystemCare. Sisteminizdeki hataları kategorilere ayırıp teker teker ele alması sayesinde çok daha derin ve etkili bir temizlik ve onarım yapan program ile artık bilgisayarınız çok daha hızlı çalışacak. Türkçe olması da programın kolay kullanılabilir arayüzüne oldukça iyi destek veriyor.

http://hotfile.com/dl/23579376/4f5eb24/Advanced.SystemCare.Pro.3.4.2.696.rar.html

SiSoftware Sandra Professional Home/Business 2010.1.16.26 Retail | 52.41 Mb


Programın temel amacı bilgisayarınızı kontrol etmek ve tanımlamak Program ve size sunduğu seçenekler sayesinde donanımlarınızı (CPU,BİOS,VGA,RAM vb) test edebilir, çalışma seçeneklerini en ince ayrıntısına kadar öğrenebilrisiniz Program yeni sürümünde yanlızca donanım özelliklerine değil işletim sistemlerine de el atmış ve sizi isteğiniz dışında meydana gelen yüklemelerden kurtarmayı amaçlamış durumda * Yeni Bağlantı Sihirbazı: Uzak bilgisayarlar ile bağlantıyı yönetmek, sunucular, Pocket PC, akıllı telefonlar ve veri tabanları Bilgisayarları analiz ederek bu özelliği kullanabilirsiniz

http://hotfile.com/dl/23629537/7769339/BearShare_v8.1.0.77669_Portable.rar.html



R-Studio v5.1 Build 130043 Portable | 12.38 Mb


Recovery" terimini artık hepimiz biliyoruz. FAT, NTFS ve BOOT
bilgilerinin geri kazanılması için geliştirilen programlardan biri R-Studio.Silinmiş bilgilerin geri kazanılması için kullanılan bir yazlımdır.

http://hotfile.com/dl/23629600/bd05f15/R-Studio_v5.1_Build_130043_Portable.rar.html

Microsoft Office 2007 Sp2 Türkçe Dvd

Aşağıdaki Parçaları İndirin:
http://hotfile.com/dl/23781186/6b7a7e4/Microsoft_Office_Enterprise_2007_Sp2_Turkce_Full.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/23781498/a74eb86/Microsoft_Office_Enterprise_2007_Sp2_Turkce_Full.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/23781294/52a6226/Microsoft_Office_Enterprise_2007_Sp2_Turkce_Full.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/23781406/2b50d5f/Microsoft_Office_Enterprise_2007_Sp2_Turkce_Full.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/23781427/65fd53e/Microsoft_Office_Enterprise_2007_Sp2_Turkce_Full.part5.rar.html

 

UltraISO, CD/DVD imaj dosyaları yaratabilir, düzenleyebilir, çıkartabilir. Direkt olarak bir ISO dosyasını düzenleyebilme kabiliyeti sayesinde rakiplerinde sıyrılan UltraISO ile isterseniz CD/DVD'lerinizden ISO dosyaları yaratabilir veya bilgisayarınız için başlangıç disketleri oluşturabilirsiniz.

Bilinen tüm CD/DVD imaj formatlarını birbirine dönüştürebilen UltraISO ile 8 tane farklı sanal sürücü de yaratabilirsiniz. ISO, BIN/CUE, Nero(NRG), Alcohol 120% (MDS/MDF) ve CloneCD (CCD/IMG/SUB) formatlarını destekleyen UltraISO ile çoklu başlangıç disklerini aynı anda düzenleyebilir ve sürükle bırak özelliği ile bu disklerin içerisine istediğinizi yerleştirebilirsiniz.

Program Şurada: http://hotfile.com/dl/23700497/3870a7e/Ultra_iso_-_9.3.5.2716.rar.html


Çenenizi günde ne kadar kullanıyorsunuz ?


Çekirdek yerken dikkat edin…

Çenenizi günde ne kadar kullandığınızı biliyor musunuz? Farkında olmadan günde tam 2 bin defa kullandığınız çenenizin ağrıları dayanılmaz bir hal aldıysa bir an önce doktora gidin!



Hiç farkında olmadan en fazla kullandığımız eklem olan çenemiz, bazen başımıza olmadık dertler açabiliyor! Yapılan araştırmalar, her 100 kişiden 20’sinin çenesinin ağrıdığını gösteriyor. Ama son derece basit nedenlerden kaynaklanan bu ağrılar çoğu zaman önemsenmiyor. Oysa ihmal edilen çene eklemi hastalıklarının tedavisi zaman geçtikçe zorlaşıyor, geç kalınması ciddi bozukluklara yol açabiliyor ve hayat kalitesi ileri derecede bozulabiliyor. Medical Park Fatih Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İbrahim Halil Ural; çene eklemi hastalıklarından (temporomandibuler eklem bozuklukları) korunma ve tedavi yollarını anlattı:

Çene rahatsızlıkları nasıl ortaya çıkar ?
Çene ekleminin, boyunda omurgaya ve ağızda dişlere yakın olması nedeniyle, bu bölgelerdeki rahatsızlıklar çene eklemini kolayca etkileyerek şikayetlere neden olabilir. Normal bir kişi çene eklemini; çiğneme, yutma, soluk alıp verme ve konuşma sırasında günde yaklaşık 2 bin defa kullanır. Alt çenenin hareketleri, boyun ve çene kaslarının ortak hareketi ile oluşur. Alt çene kemiği; aşağı, yukarı, öne ve yanlara doğru hareket edebilmektedir. Bu düzenin bozulması, çene ekleminde oluşan veya oluşabilecek bir bozukluğun da habercisi olabilir.

Tanı nasıl konulur ?
Çene eklemi hastalıklarında en önemli teşhis yöntemi muayenedir. Gereğinde sadece fizik tedavi doktoru değil, aynı zamanda diş hekimliği, plastik cerrahi hatta psikiyatrist değerlendirmeleri de gerekebilmektedir. İyi bir muayene sonucunda problem çok büyük oranda teşhis edilir. Ancak bunun yanında röntgen, MRI gibi radyolojik incelemelerinin de teşhiste önemini vurgulamak gerekmektedir.

ÇEKİRDEK ÇİTLERKEN, TIRNAK YERKEN DİKKAT!
Çene eklemindeki ağrıların nedenleri nelerdir ?

* Sürekli dişleri sıkmak, diş gıcırdatma (bruksizm)
* Duruş bozuklukları (özellikle başın öne doğru eğik olduğu duruşlar)
* Çenenin kapanış bozuklukları ve dişlerdeki hastalıklar
* Tek taraflı çiğneme alışkanlığı
* Psikolojik sebepler
* Travmalar, soğuğa maruz kalmak, zorlanmalar (örneğin sert veya büyük bir lokma ısırmak).
* Genel bağ dokusu gevşekliği, tırnak yeme, sakız çiğneme, devamlı ağızdan nefes alıp verme, çekirdek yeme, pipo içme, uzun süre telefonla konuşma, keman çalma vb. gibi parafonksiyonel davranışlar
* Tümör, infeksiyon ve iltihaplı romatizma gibi hastalıklar

ÇENENİZ KULAĞINIZA VURABİLİR!

Çene eklemi hastalıklarında görülen şikayetler nelerdir ?
* Kaslarda hassasiyet ve ağrılar: Çene bölgesinde veya yanaklarda hissedilen ağrılardır. Genellikle diş sıkma nedeniyle ortaya çıkar. En çok görülen şikayetlerden biridir.
* Çene hareketlerinde değişiklik ve kısıtlılık: Eklem anatomisinin bozulmasına ve/veya ağrıya bağlı olarak ortaya çıkabilir.
* Eklem sesleri: Eklem diskinin yerinden kayması veya aşırı kireçlenmeye bağlı olarak ortaya çıkar.
* Ağızda kayma: Eklemlerde ortaya çıkan anatomik ve fizyolojik bozukluklar, ağız açılışında ve kapanışında bozukluklara yol açar.
* Çiğneme düzeninin bozulması: Ağrı, ağız hareketinde değişiklik ve tek taraflı çiğneme gibi etkenler çeşitli çiğneme bozukluklarına yol açar.
* Ağzı açamama: Ağrıya, eklem anatomisinde değişikliklere ve ileri derecede kireçlenmelere bağlı oluşabilmektedir.
* Sıkıntı, karamsarlık ve diğer psikolojik bozukluklar: Ağrı, ağız hareketlerinin kaybı ve beslenme bozuklukları sonucu sıkça karşılaşılmaktadır.
* Kulak çınlaması, baş dönmesi ve halsizlik gibi şikayetler: Çene ekleminin özellikle boyun hareketleri ile yakın ilişkisi sonucu ortaya çıkmaktadır.
* Kulak, boyun, dişler, hatta burun ve göze doğru yayılan ağrılar: Çene ekleminden çeşitli bölgelere doğru yayılan ağrılar sıkça görülmektedir.

EVDE ÇENE EGZERSİZLERİ YAPARAK AĞRILARI YENİN
Çene eklemi hastalıklarında hangi tedavi yöntemleri uygulanıyor ?
Çene eklemi hastalıklarında; çeşitli tedavi yöntemleri bulunmakla birlikte, bunların en önemlisi hastanın doktoru tarafından yeterli ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesidir. Çene eklemini doğru kullanmayı bilmek, çoğu hastalığın önüne geçer veya tedavisini kolaylaştırır. Bu nedenle bu hastalıklarda, doktorun ve hastanın üzerine düşeni doğru yapması, tedavinin büyük oranda başarılı olması sonucunu doğurur. Hasta eğitiminin yanı sıra kullanılan yardımcı yöntemler de mevcuttur. Bunlardan bazıları şöyledir;

* Ev programı ve egzersiz: Hastanın evde yapacağı egzersizleri ve günlük hayatında dikkat etmesi gereken durumların eğitimini içeren tedavinin en önemli kısımlarından biridir.
* Fizik tedavi: Ağrıların kontrolünde, kasın gevşetilmesinde ve ağız açıklığının sağlanmasında en önemli tedavilerden biridir.
* İlaç tedavisi: Çeşitli ilaç grupları kullanılabilir. Bunlar arasında bir diş hekiminin önereceği ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve antidepresanlar sayılabilir.

*Soğuk ve sıcak tedavi: Ağrıyı azaltmakta ve egzersizlerin uygulanmasını kolaylaştırmada önemli yöntemlerden biridir.
*Eklem içine injeksiyon: Özellikle eklemde kayganlığın arttırılması, eklem içinde ağrı oluşturan reaksiyonların azaltılması amacıyla çeşitli enjeksiyon uygulamaları kullanılabilir.
* Psikoterapi: Psikolojik etkenlerin en aza indirilmesinde önemli bir etkiye sahiptir.
* Splint: Gece alt çeneye takılan splintler, eklem açıklığını sağlamakta ve diş sıkmayı önlemekte kullanılır.
* Manipülasyon: Eklem diskinin yerinden kayması sonucu oluşan çene kilitlenmesinin açılması veya kasların gerilerek gevşetilmesi amacıyla kullanılır.

ÇENEYİ DOĞRU KULLANMANIN PÜF NOKTALARI:
* Duruş şeklinizi geliştirin: Dudaklar kapalı, dişler açık!
* Çiğnerken, çenenizin her iki yanını (sağ ve sol) tarafını eşit kullanın.
* Dişinizi gıcırdatmayı ve sıkmayı bırakın.
* Sakız çiğnemeyin, çerez yemeyin.
* Sert ve zor çiğnenen yiyeceklerden uzak durun.
* Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.

Yanni - The Storm

Atiye Deniz - SALLA

aliyoni.blogspot.com

Yeni Yılda Yeni Yazılımlar Çıkıyor


2010 yılında popülerlik kazanacak yazılımlara baktığımızda, Google’dan Chrome OS, Mocrosoft’dan Office 2010, Mozilla’dan Firefox 4, Apple’dan iTunes X, göze carpan yazılımlar arasında bulunuyor. Diğer yazılımlar ise, WinRAR, AntiVir 10, Ubuntu 10, Picasa 4, Photoshop CS5 gibi, merakla beklenen yazılımlardan oluşuyor. Bu yazımızda, 2010 yılında satışa sunulması beklenen bu yazılımlardan kısaca bahsedeceğiz.


Gimp 2.8, resimler için canlı histogram, PDF aktarma gibi özellikleri taşıyor. AntiVir 10, iyileştirilmiş çocuk güvenliği ve yeni bir arabirim ile geliyor. Şimdiye kadar sadece zararlı dosyaları silmeye yarayan bu yazılımın yeni sürümünde, Windows kayıt defterinde bulunan ögelerin de detaylı olarak silinebilmesi sağlanacak. Genellikle sanılanın aksine, iTunes sadece bir müzik çalar olmamakla birlikte eşitleme ve alışveriş platformu da sağlıyor. iTunes’un gelişmiş yayın yapma özellikleri ile müzik ve videoların farklı işlemcilere aktarılabilir olması sağlanacak. Merakla beklenen yazılımlar arasında ayrıca Ubuntu’da bulunuyor. Windows’da istenen bazı özelliklerin Linux ile bulunması sağlanıyor. Basit kullanımı, sistemin hızlı açılıyor olması gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. WinRAR4, Dördüncü sürümünde 7z formatının açılabilmesiyle 7z arşivi oluşturma yetkisi taşıyor olunacak. Picasa 4 ile sabit diskte bulunan video ve resimler, çekildikleri tarihe göre sıralanacak. Böylece resim yönetimi ücretsiz olarak sağlanmış olacak. Bu yazılım ile fotoğraflarda kırmızı olarak çıkan gözleri de programda düzeltebilirsiniz. Beklenen diğer yazılımlardan olan Office 2010’da arabirim olarak Ribbon tüm bileşenlerde kullanılıyor. Ayrıca özel 64-bit sürümü de bulunacak. Diğer yayınlanacak olan daha sade sürümler ise web uygulaması olarak daha sonra sunulacak. Internet Explorer 9’un yeni sürümünün daha hızlı olması ve daha iyi grafiklere sahip olması bekleniyor. Ancak bu yazılımın piyasaya ne zaman çıkacağı netleşmiş değil. Bir zamanların oldukça popüler anlık ileti yazılımı ICQ, 7’nci sürümüyle geliyor. Arabirimi sadeleşmiş ve daha az renkli olarak gelecek olan bu yazılımın yeniden popülerlik kazanması bekleniyor. Chrome OS’in netbooklar için sağlanacak işletim sistemi ile, Microsoft ile arasında büyük mücadele yaşanacağı tahmin ediliyor.

Matrix Film Soundtrack

Sony’den Dünyanın En Hafif Dizüstü : Lifestyle PC

Sony, dünyanın en hafif dizüstü olan VAIO P Serisi Lifestyle PC’yi üreterek, netbook piyasasına dahil oldu.
Sony’nin üretmiş olduğu 8 inch ekran büyüklüğü ve yaklaşık 650 gram ağırlığında olan Sony VAIO P Serisi Lifestyle PC, tahmininizden daha da fazlasını sunuyor. Kolay taşınabilirliği ve 3G teknolojisiyle, özellikle seyahatlerinizde kolay kullanım imkanı sağlıyor. Görünüşüyle de fazlasıyla ilgi toplayabiliyorsunuz.

GPS nevigasyon özelliği de bulunan Lifestyle PC, neredeyse bir cep telefonu kadar ince ve hafif. Bu yıl CES’de görücüye çıkan Lifestyle PC’nin siyah, kırmızı, yeşil ve beyaz seçenekleri de bulunuyor. Bu ürün netbook yerine, Life Style PC olarak adlandırılıyor. Bunun nedenlerinden birisi de, diğer netbook’lara göre daha pahalı olması ve Apple’ın yaptığı gibi, orta ve üst düzey gelir grubuna hitab ediyor olmasıdır.

Şubat ayında satışına başlanacak olan ve fiyatı yaklaşık olarak 1500 dolar olan bu ürünü satın alabilmek için şimdiden Sony’nin internet sayfasından siparişte bulunmanız gerekiyor.

Windows Vista işletim sistemiyle çalışan bu ürün, 1600×768 ekran çözünürlüğüne sahip. Üzerinde sabit kamerası, bluetooth ve kablosuz internet erişimi bulunuyor. Ayrıca 2 GB RAM ve 60 GB harddiski bulunan Life Style PC’nin pili 4 saat çalışma imkanı sağlıyor.

13 Ocak 2010 Çarşamba

Sertab Erener ve Demir Demirkan-AŞK

aliyoni.blogspot.com

Alzheimer Tedavisi’nde Cep Telefonu


Cep Telefonları Alzheimer hastalığını engelleyebilir.


Amerikalı araştırmacıların kendi yaptıkları çalışmalara dayanarak söylediklerine göre uzun süreden beri beyin tümörleri’ne neden olduğu sanılan cep telefonları zan altında olmasına rağmen gelişmiş modelleri Alzheimer hastalığına karşı savaş halinde. Güney Florida Ünivertsitesi (USF) araştırmacıları Amerikada kullanılan cep telefonlarının yaydığı aynı özellikteki elektromanyetik dalgalarları 96 deney faresinin bulundukları ortamda, her seferinde bir saat boyunca günde iki kere zapladılar ve kendilerini bile şaşırtan bulgular elde ettiler. Yaşlı fareler beta-amyloid dalgalarına maruz bırakıldı Alzheimer’lı farenin beyninin hasar görmüş olan bölümünde bir protein parçacığı oluşmaya başlamasıyla birlikte formu bozulmuş bölgede bulunan zararlı plakalar ortadan kalktı ve uzun süreli cep telefonu ortamına maruz bırakılan yaşlı farelerin hafızaları yeniden gelişmeye başladı, bu çalışma Alzheimer hastalığı günlüğü (Journal of Alzheimer’s Disease)’ nde yayımlandı. Açık bir şekilde hafıza kaybı olmayan genç erişkin bir farenin bir kaç aylık cep telefonuna maruz bırakılmasından sonra Alzheimer hastalığına karşı korunduğu gözlendi ve genetik olarak Alzheimera yatkın olmayan normal farenin hafızasının elektromanyetik dalga ortamında daha da geliştiği açıkça tespit edildi. Önde gelen konu yazarı ve aynı zamanda bir USF profesörü olan Gary Arendash’ın açıkladığına göre: Ortaya çıkan bu sonuçlara, deneylere bir kaç yıl önce girişen araştırmacıların kendisinden daha fazla şaşıran olmadı ama şu an ikna oldular ki, cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalga alanlarında Alzheimer’lı fareler iyileştirebiliyorlar.

Online Saldırılar ABD Web Sitelerini Vurdu


Son günlerde, ABD ve Güney Kore web sitelerine yapılan saldırılar, her iki ülkeyi de alarma geçirdi.


Yaklaşık olarak 50,000 kontrolü ele geçirilmiş bilgisayarın, ABD hükümet web sitesine karşı bir savaş açtığı ve ABD ve Güney Kore için problem oluşturmaya başladığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan saldırılar, güvenlik uzmanlarının belirlemelerine göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun web sitesini etkiliyor. Hükümdetin diğer bazı web siteleri de hedeflenmiş bulunuyor. Bu web sitelerinin içinde ABD Hükümeti Ulaştırma DOT web sitesi de bulunuyor.

DOT tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren, DOT’a yönelik saldırılar bulunuyor ve bu saldırıların önlenmesi için, ABD Bilgisayar Acil Hazırlık Ekibi ile çalışıldığı belirtiliyor.

ABD Hazine Departmanından yapılan açıklamaya göre, Hazine’nin de Web sitesi birçok saldırıya uğramış. Yaşanılan etkinin aşılabilmesi için, hizmet sağlayıcı ile çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Çoğunlukla ABD ve Güney Kore web sitelerinin hedeflendiği, saldırı yapılan listenin içerisinde Amazon ve Yahoo’nun da hedef olarak bulunduğu açıklanıyor.

Bu saldırıların, Güney Kore web sitelerinde daha çok etkisi oldu. Geçtiğimiz Çarşamba günü bazı web sitelerinin uğradığı saldırılar sonucu kapanması, ülkede baş haber olarak yayınlandı. Güney Kore’deki web sitelerine saldırılar, ABD web sitelerine yapılan saldırılarından sonra, Salı günü başlamıştı.

Güney Kore’ye yapılan saldırılar, elektronik banka sitelerini etkiledi. Bu bankalar: Korea Exchange Bank, Shınhan Bank ve NongHyup Bank olarak belirtiliyor. Ayrıca ABD Kore Askeri web sitesi de çökertilen siteler arasında bulunuyor.

DDoS saldırılarının bilinen ve alışıldık saldırılardan olduğu, ancak bu haftaki saldırının bazı farklı noktaları bulunduğu belirtiliyor. Bu noktalardan bazıları, botnet cod’unun tibik antivürüs savma teknikleri kullanmadığı ve profesyonel kişiler tarafından yazılmadığı belirtiliyor.

Internette Gezerken Izinizi Belli Etmeyin

Internet kullanımı sırasında bilgilerinizin ve gönderdiğiniz e-postalarınızın güvenli ortamda paylaşılması için bu yazımızdaki detaylara dikkat edebilirsiniz.


Internet üzerinde sörf yaparken ya da herhanği bir amaçla vakit geçirirken, PC Dedektifleri tarafından her adımınızın takip edildiğini biliyor muydunuz? Bazı yöntemlerle internet üzerinde oldukça güvenli hareket edebilir, dosyalarınızı koruyabilir ve güvenli e-posta gönderebilirsiniz.

Internet kullanıcılarının, herhangi bir güvenlik önlemi almadan internet üzerinde sörf yapması, önemli bilgilerinin hackerlar tarafından ve reklam firmaları tarafından ele geçirilmesini sağlar. Işte bu yazımızda bahsedeceğimiz yöntemlerle, alacağınız güvenlik önlemleri sayesinde, istemediğiniz üçüncü şahısların kişisel bilgilerinizi ve IP adresi bilgilerinizi ele geçirmelerinizi önlemiş olursunuz.

Anonimleştirme araçlarını kullanarak güvenlik önlemlerinizi alabilirsiniz. Anonimleştirmenin amacı, internette sörf yaparken kişisel bilgilerinizi ele vermeden ve tanınmadan, Mix Cascades, VPN (sanal özel ağ), Onion Routing yöntemlerini kullanmaktır.

VPN (Virtual Private Network) kurmak için, otomatik olarak ağa gönderilen paketleri yakalayan bir yazılım kurulumu gerekir. VPN kullanımında, bu hizmeti sağlayan firmaya güvenmek şarttır. Kullanıci bilgileri dışarıya karşı korunsa da, VPN sağlayıcı firmayla tamamen paylaşılmış olur.

Onion Routing’in çalışma şekli ise, VPN’den farklı olarak, herkesin yönetebileceği ve kullanabileceği Proxy sunucuları kullanılır. Bu sunucular ücretsizdir. Üç Tor sunucusu üzerinden gönderilen web sitesi sorgusu böylece sürekli değişir, yeniden şifrelenir.

Mix Cascades ise Onion Routing ile benzerlik gösteriyor. Mix Cascades yöntemi ile kullanıcılar, ücretsiz hesap kullanmak yerine sabit servis sağlayıcıları ile sorgu şifreleyen ve diğer sunuculara aktaran Mix sunucularına bağlanır. Böylece bir verinin karıştırılıp geri takibi oldukça zor hale gelir.

Internette görünmez olabilmek için, yapmanız gerekenler, işlemcinizin IP adresinizi gizlediğinden ve web tarayıcısını kavradığından emin olmalısınız. Ancak tüm bu güvenlik önlemlerinin yanı sıra, sörf hızı da yüksek olmalı çünkü hız düşük olduğunda koruma ve güvenlik önlemleri işe yaramayabilir.

Dev Torrent Sitesi isoHunt Kapanıyor

En popüler torrent sitelerinden olan isoHunt, birçok torrent işletmesini yürüten Gary Fung’ın dava boyunca yaptığı hatalar yüzünden kapatılmayla karşı karşıya geldi.

Telif hakları konusunda gittikçe artan tartışmalar devam ederken, büyük bir torrent sitesi isoHunt’da kapatılıyor. Sitenin kapatılma nedeni ise tamamen bir acemiliğin sonucu olduğu belirtiliyor.

Birkaç torrent sitesini işletmekte olan Gary Fung, içine isoHunt gibi dev bir sitenin de bulunduğu bazı torrent sitelerinin kapatılma kararıyla büyük bir darbe aldı.

Bugüne kadar bir torent sitesinin en kolay bir şekilde kaybettiği dava olarak gösterilen bu davanın sonucunda, isoHunt sitesinin, telif hakları bulunan bazı eserlerin bulunmasını sağlayan bir arama motoru olduğu iddia edildi.

Fung’un dava süresince yapmış olduğu hatanın, telif hakları savunucusu olan davacı tarafın göstermiş olduğu delillere sürekli itiraz etmesi, ancak bunun karşılığında kendi delillerini savunma amaçlu sunamamış olması gösteriliyor. Davacı taraf olan telif hakları savunucuları, Fung’un yapmış olduğu bu hatadan dolayı oldukça memnun. Bu yüzden bu dava, bir torrent sitesinin kaybetmiş olduğu en basit dava olarak gösteriliyor.

Fung’un davada yapmış olduğu hatalardan birisi, davacı taraf olan telif hakları savunucularının, delil olarak indirilen dosya istatistiklerini göstermesine itiraz etmesi ve bu verilerin güvenilir olmadığını iddia etmesi, ancak bunu ispatlayacak bir uzmanı şahit olarak çağırmaması oldu.

Fung’un davayı kaybetmesinin bir başka nedeni olarak da, Simpsons, Lost, Lord of the Rings gibi oyun ve videoları nasıl internetten indirdiği ve daha sonra DVD’ye yazdırdığının, ayrıca telif hakları konusundaki olumsuz görüşlerinin kendi blog’unda yayınlanması gösteriliyor.

Davacı tarafın gösterdiği delillerden bir başkası ise, web sitesi üzerinde bulunan TV Dizileri ve Filmler gibi bazı konu başlıklarının olması ve filmlerin buralarda gruplandırılmasının telif hakları olan eserleri daha da ön plana çıkarması oldu.

isoHunt’ın 2010 yılında kapatılan ilk torrent sitesi olmaması için, Fung’un biran önce temyize gitmesi gerekiyor.